Σχάρες οροφής: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε

Όσοι κανονίζουν συχνά εξορμήσεις και ταξίδια με το αυτοκίνητο, σίγουρα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το παρακάτω δίλημμα κάποια στιγμή :  πως να βρεις χώρο για τον εξοπλισμό όλων σε ένα όχημα με στενό αποθηκευτικό χώρο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια ευέλικτη σχάρα οροφής είναι σχεδόν απαραίτητη και μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

Σκεφτείτε τη σχάρα οροφής του αυτοκινήτου σας ως ένα κινητό χώρο αποθήκευσης, όπου μπορείτε να μεταφέρετε κάθε είδους εξοπλισμό που διαφορετικά δεν θα χωρούσε μέσα στο όχημά σας.

Πιο συγκεκριμένα, οι σχάρες οροφής αυτοκινήτου του Mr. Car για μεταφορά αντικειμένων ή μπαγκαζιέρας ή ποδηλάτου είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο μεγάλης αντοχής και ασφάλειας και με το αεροδυναμικό σχεδιασμό τους μειώνει την αντίσταση του αέρα και τον θόρυβο όταν οδηγείτε. Το σύστημα στερέωσης είναι ανθεκτικό και εύκολο για όλα τα αυτοκίνητα ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου σας θα βρείτε και την κατάλληλη σχάρα που ταιριάζει για το αυτοκίνητο σας.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε μια σχάρα οροφής

Όταν αγοράζουν ένα σύστημα σχάρας οροφής, οι περισσότεροι απλώς επιλέγουν το φθηνότερο μοντέλο που ταιριάζει στο όχημά τους. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

Τι θέλετε να μεταφέρετε;

Ο πρωταρχικός σας στόχος μπορεί να είναι η μεταφορά των ποδηλάτων σας, αλλά υπάρχουν άλλες δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχετε συνήθως ή θα μπορούσατε ενδεχομένως να δοκιμάσετε κάποια στιγμή; Εάν ναι, κοιτάξτε τότε για τις πιο ευέλικτης επιλογές.

Ένας παράγοντας που συχνά οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν τόσο υπόψη είναι εάν μπορείτε να μεταφέρετε διαφορετικά αντικείμενα εξοπλισμού ταυτόχρονα. Σκοπεύετε να κάνετε καγιάκ και ποδήλατο βουνού στον προορισμό σας; Μπορείτε να χωρέσετε και τα δύο στην οροφή σας;

Εάν εσείς και η οικογένειά σας κάνετε πολλές διαφορετικές υπαίθριες δραστηριότητες, σκεφτείτε ελαφρώς ευρύτερες εγκάρσιες ράβδους για να μπορούν να τοποθετηθούν και περισσότερα πράγματα. Η φράση-κλειδί εδώ είναι ελαφρώς ευρύτερη. Οι εγκάρσιες ράβδοι σας πρέπει να είναι τόσο φαρδιές όσο το ευρύτερο μέρος του οχήματός σας, συμπεριλαμβανομένων των καθρεπτών.

Πόσο εύκολο είναι να φορτώσετε και να ξεφορτώσετε;

Μπορεί να έχετε μια σχάρα που να χωρά πολλά αντικείμενα εξοπλισμού, αλλά αν είναι περίπλοκο ή μπερδεμένο, θα φοβάστε να τη χρησιμοποιήσετε. Αναρωτηθείτε: «Θα μπορώ να τοποθετήσω εύκολα τον εξοπλισμό μου και να τον ξεφορτώσω όταν φτάσω στον προορισμό μου;»

Πώς θέλετε να τοποθετήσετε το ποδήλατό σας;

Θέλετε μια σχάρα που σας αναγκάζει να αφαιρέσετε τον μπροστινό σας τροχό για μεταφορά ή μια που απλά ασφαλίζει απευθείας στο πλαίσιο; Επιπλέον, δεν διαθέτουν όλα τα σύγχρονα ποδήλατα μπροστινούς τροχούς γρήγορης απελευθέρωσης, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σχάρα σας είναι συμβατή με το ποδήλατο που έχετε ή μπορεί να αγοράσετε στο μέλλον.